KERAMAT MENANGIS.

Membaca, menulis, melihat foto dan visualnya, hati ini tidak kuat. Sambil mengarang sambil airmata bergenang. Al-Fatihah untuk anak2 Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah, Datuk Keramat, KL yang terkorban. Banyak artikel yang dikongsikan tak kira di laman sosial mahupun menerusi portal2 berita merenggut hati saya. Dari pagi semalam lagi saya dimaklumkan oleh orang disekeliling tentang perkara […]

Views: 3552
Read More >

SIMBOL ‘E’ BAGI SETIAP PEREMPUAN

Assalamualaikum semua, Bila sebut je minyak kelip-kelip atau symbol ‘e’ pada kereta , sudah tentu perempuan sudah gelabah fikirkan minyak nak habis. Penting untuk semua orang especially perempuan tahu berapakah jarak perjalanan yang mampu bertahan jika simbol ‘e’ menyala. Jom saya kongsikan apa yang perlu korang tahu : 1) Tangki kenderaan mempunyai rizab minyak sebanyak […]

Views: 77
Read More >

MANA HILANG ADAB KITA?

Saya nak share sikit luahan perasaan saya berdasarkan apa yang saya perhatikan sejak dua menjak ni. KOMEN. Baca je komen orang kat mana-mana platform media sosial, boleh menyirap. Sebab apa? TERLALU MELAMPAU! Tak kira isu. Kadang-kadang tu, isu kecil pun ada yang besarkan & tak mustahil ada yang akan menjurus kepada fitnah. TINGGI MANA ILMU […]

Views: 1360
Read More >

“SAYA ‘DIHANTAR’ SESUATU” – FIZO OMAR

“Encik Fizo ada seseorang bagi ni pada En.fizo”- staff saya di FizoMawarKitchen sampaikan ‘barang’ itu pada saya. So bila mula-mula tengok ni pelik la siapa bagi aku tin biskut dengan dua botol jus oren dan jus epal dalam plastik macam itu je. Bila tanya siapa bagi semua kata tak tahu tak dikenali , dia amanahkan […]

Views: 18644
Read More >
Close
Top