4 PETANDA ORANG YANG BERPURA-PURA BAIK YANG ANDA MESTI ELAK

Assalamualaikum !

hai semua, apa khabar? korang mesti pernah terkena kan dengan gejala – gelaja orang yang peragai plastik ni kan. kat mana – mana pun pastinya ada manusia yang berperagai sebegini.

korang pernah tak tahu dan ambil tahu bagaimana kita nak tahu orang yang betul ikhlas kawan dengan kita ataupun orang yang berpura – pura berkawan dengan kita demi kepentingan mereka sendiri.

harini saya nak bagi  4 petanda orang yang berpura – pura dengan kita untuk kita elakkan. bak kata orang tua – tua lebih baik mengelak dari terkene.

betul ke tidak??

 

 1. Bila orang tidak suka dengan mereka

Orang yang berpura-pura akan berusaha keras untuk membuat orang lain menyukai mereka supaya mereka nampak lebih hebat. Biasanya orang sebegini tidak boleh dikritik atau menerima teguran orang lain.

2.Menyuarakan pendapat?

Orang yang berpura-pura tidak menyuarakan pendapat mereka secara terbuka. Mereka lebih suka bergosip dan mengumpat tentang orang lain.

3. Nak tunjuk sesuatu?

Orang yang berpura-pura juga suka menunjuk dengan apa yang mereka ada. Tidak kira mereka baru beli kereta baru, pergi bercuti ataupun kejayaan mereka. Barulah follower ramai kan?

4. Bila hendak membantu orang lain

Orang yang berpura-pura biasanya mempunyai agenda tersembunyi yang akan menguntungkan mereka.

psst : haa, korang pernah terkene tak dengan orang – orang yang saya listkan tadi? confirm ada punyelah ! haha, pesan saya lebih baik kita elakkan dari terlalu rapat dengan orang-orang sebegini ya! takut mudarat di kemudian hari.

Komen Anda?

Close
Top