Penulis: Fara Nasha

SIAPAKAH YANG BAKAL BERGELAR JUARA?!

VEST telah masuk ke stage ketiga! Mesti ramai yang berdebar siapakah yang bakal mempersembahkan Business Pitching mereka di hadapan Perdana Menteri Malaysia! Dan siapa pula yang bakal memenangi hadiah utama bernilai RM25,000 tu kan?! Wow!! Menarik kan? Bukan hadiah je yang korang dapat, tapi pengalaman membuat presentation di depan Perdana Menteri Malaysia tu yang sangat […]

Views: 1
Read More >

KERAMAT MENANGIS.

Membaca, menulis, melihat foto dan visualnya, hati ini tidak kuat. Sambil mengarang sambil airmata bergenang. Al-Fatihah untuk anak2 Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah, Datuk Keramat, KL yang terkorban. Banyak artikel yang dikongsikan tak kira di laman sosial mahupun menerusi portal2 berita merenggut hati saya. Dari pagi semalam lagi saya dimaklumkan oleh orang disekeliling tentang perkara […]

Views: 3648
Read More >

SIMBOL ‘E’ BAGI SETIAP PEREMPUAN

Assalamualaikum semua, Bila sebut je minyak kelip-kelip atau symbol ‘e’ pada kereta , sudah tentu perempuan sudah gelabah fikirkan minyak nak habis. Penting untuk semua orang especially perempuan tahu berapakah jarak perjalanan yang mampu bertahan jika simbol ‘e’ menyala. Jom saya kongsikan apa yang perlu korang tahu : 1) Tangki kenderaan mempunyai rizab minyak sebanyak […]

Views: 128
Read More >

HANTU DURIAN BATU KURAU

DURIAN dari mana ni? Ini durian Batu Kurau. Ungkapan itu pasti kerap didengar sejak dua minggu lalu apabila raja buah itu mula luruh di beberapa kampung di Batu Kurau.Tiada kompromi lagi, buah eksotik inilah yang memperkenalkan nama Batu Kurau kepada umum, khususnya dalam kalangan penggemar durian. Keaslian rasanya yang lain daripada lain hingga mendapat jolokan durian […]

Views: 1459
Read More >
Close
Top