Penulis: Fara Nasha

TELEKUNG TANPA TALI – BY MUHAYYA MOMENTUM

Pernah pakai tak telekung yang tiada tali ?? zaman sekarang ni semua nak mudah dan cepat, kalau boleh tudung, baju semua nak yang simple dan selesa. lagi – lagi telekung untuk menghadap sang pencipta. Sebelum nak hantar ma saya mengerjakan umrah, saya mencari – cari juga telekung yang mudah dan selesa untuk orang seusia ma […]

Views: 467
Read More >

TRIP MENGGUNAKAN KERETA API DI ASIA, WAJIB KORANG CUBA!

Sebenarnya di Asia ni banyak tau tempat menarik yang kita boleh pergi lagi – lagi waktu cuti sekolah ni. Mesti korang dah plan awal – awal kan? Tapi takpe masih tak terlewat kalau korang nak pergi sebelum cuti sekolah berakhir ni. Kalini saya nak syorkan kepada korang semua kita try travel menggunakan kereta api. Haaa […]

Views: 440
Read More >

NASI KERABU BOLEH KURANGKAN MASALAH HILANG INGATAN

Bagi peminat nasi kerabu korang perlu tahu fakta ini! Nasi kerabu adalah makanan tradisional di daerah Pantai Timur terutamanya di Terengganu dan Kelantan. Pastinya setiap pagi korang akan jumpa nasi kerabu sebagai sarapan pagi! Korang perlu tahu warna biru pada nasi kerabu menggunakan bunga telang sebagai pewarna. Bunga telang menurut nama spesifiknya adalah butterfly-pea (Clitoria ternatea). […]

Views: 600
Read More >

KAPAL TITANIC II DIJANGKA AKAN MULA BERLAYAR PADA 2022

Semenjak pengumuman projek tersebut pada tahun 2012 oleh seorang usahawan Australia, Clive Palmer seluruh dunia menanti-nantikan hasil akhir projek tersebut. Penantian hampir menjadi sia-sia apabila projek tersebut dikhabarkan mengalami masalah kewangan sekitar tahun 2015. Namun begitu, Clive tampil semula dengan kenyataan yang mengatakan bahawa Titanic II dijadualkan bakal melakukan pelayaran pertamanya dari Dubai ke New […]

Views: 697
Read More >
Close
Top