Penulis: Fizo Omar

“SAYA ‘DIHANTAR’ SESUATU” – FIZO OMAR

“Encik Fizo ada seseorang bagi ni pada En.fizo”- staff saya di FizoMawarKitchen sampaikan ‘barang’ itu pada saya. So bila mula-mula tengok ni pelik la siapa bagi aku tin biskut dengan dua botol jus oren dan jus epal dalam plastik macam itu je. Bila tanya siapa bagi semua kata tak tahu tak dikenali , dia amanahkan […]

Views: 18554
Read More >

PENGAJARAN UNTUK AKU NAIK GRAB CAR.

  KISAH MALAM TADI.. Ceritanya kete hantar pg service,so nk ke restoren naik lah GRAB CAR dr rmh nak ke Fizomawar kitchen.Tak jauh pun cuma tak sampi 10 km je. Bila request dr apps tu dptlah GRAB dan driver nya, keluar lah namanya ,YEE, owh ok Chineese, tgk tambang kat situ dlm RM 7 jer.so […]

Views: 636
Read More >

ANAK CINA Vs ANAK MELAYU

UMUR 7 TAHUN DAH DIHANTAR KE SEMINAR MOTIVASI PERNIAGAAN.   Bukan nak buat perbandingan atau perkauman antara anak cina dan anak melayu dalam cerita saya ni.Walau apa pun yang saya tulis ni, saya tetap anak melayu kelate yang dibesarkan dengan budaya melayu dan makan nasi budu juga.Apa yang saya nak share ni adalah pengalaman saya […]

Views: 33041
Read More >

ESQ | 165 | MENJAWAB SEGALA PERSOALAN

  Alhamdulillah syukur yang tak terhingga kehadrat Illahi kerana memilih dan mengizinkan saya untuk melalui fasa 2 hari yang sangat bermakna dalam hidup saya apabila takdir telah menentukan untuk saya sama sama berada dalam perjalanan 165. Mungkin agak kabur maksudnya kepada sesiapa yg belum mengetahui dan mengalami sendiri ESQ 165 ini.Tapi saya percaya, semua alumni […]

Views: 7538
Read More >
Close
Top