Penulis: Talib

BAJET 2017- MENGAUM!!

Pejam celik, kita dh menghampiri penghujung 2016. Dalam sukuan terakhir yang masih berbaki, kami yang sama-sama berjuang dalam dunia keusahawan (skala kecil-kecilan) melihat pelbagai senario didalam dunia Small Medium Enterprise (SME). Ada yang mengambil keputusan untuk ‘meringankan’ beban kos operasi dgn mengecilkan skala perniagaan dengan menutup cawangan misalannya, ada juga mengundur diri dari industri tertentu […]

Views: 5743
Read More >

‘SAYA TERGODA’- Encik Sang

“IYA, SAYA TERGODA DENGAN SEMANGATNYA”.. bicaranya memulakan kisah. Selepas balik dari Seminar BYB, lelaki ini nekad buka company dan akhirnya lahirlah Hybrid Nutrilab Sdn Bhd, memasarkan produk pembakar lemak terhebat Elite S7 Hybrid Fat Burner.   Mungkin ramai lagi yang belum kenal founder Hybrid Nutrilab/Elite S7 ni. Namanya Encik Norhisham Nordin atau lebih dikenali dengan […]

Views: 2277
Read More >

7 RUTIN HIDUP ORANG BERJAYA

ASSALAMUALAIKUM SEMUA.. Ramai usahawan, jutawan kosmetik, pengarah syarikat, artis terkenal, pak menteri waimah para ustaz dan atlit yg pernah saya temuramah.. bila ditanya apa rutin mereka… kebanyakan mereka punyai rutin yg sama, ataupun hampir sama. 1.REFILL ILMU.  Setiap hari, kita mesti membaca, cari ilmu. Surat khabar, youtube, majalah, e-book, mcm2 ada. Ada seorang CEO hebat […]

Views: 27956
Read More >

5P CARA FOC

ASSALAMUALAIKUM SEMUA. Alhamdulillah FOC nak share sikit, moga bermanfaat, the epic of 5p’s   PRODUCT  Dalam memulakan mana-mana perniagaan, semestinya kita akan tanya diri kita;- Aku nk jual apa ek? Jenis produk macamana? Jual produk orang boleh tak? Eh, ke nak buat servis je Jadi kenalpasti dululah, apa yg kita nk jual.. produk ke, service […]

Views: 6744
Read More >
Close
Top