Kategori: #MondayMotivation

TAHNIAH ! UNIVERSITI YANG SUDAH MARA KE STAGE PERTAMA !

Debaran kian terasa siapakah akan mara ke peringkat seterusnya. VEST hampir ke stage pertama. Tahniah saya ucapkan batch pertama yang akan ke kelas VEST pada 19, 20, & 20 Mei ini adalah  MMU, UNIMAP, UUM, USM. Para peserta akan dilatih oleh coach yang berpengalaman selama 3 hari bertempat di universiti masing – masing. Mereka akan […]

Views: 1005
Read More >

PASSPORT MALAYSIA DI RANKING KE 5 PALING ‘BERPENGARUH’ DI DUNIA!

Kali ini, saya rasa berbesar hati untuk berkongsi tentang pasport – pasport yang berpengaruh di dunia.  Sebenarnya, cetusan idea untuk perkongsian kali ini bersumberkan pengalaman travel saya ke Negara orang. Kalau nak tahu, salah satu benda yang wajib bawa semasa travel especially untuk travel ke luar negara adalah pasport. Tapi kan, anda semua tahu tak […]

Views: 5052
Read More >

JANGAN JADI HAMBA MEDIA SOSIAL

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua, hah! Monday blues ke harini? Cuba buang jauh – jauh aura negative tu, mulakan harini ni dengan aura positif! Yeayy!! Bila fikiran positif, semua benda yang kita buat pon akan tidak bercelaru.. Sapa – sapa yang kat office tu, still Monday blues pergi ambil air mineral segelas dan minum. Tarik […]

Views: 21809
Read More >

KRISIS EKONOMI : 5 TIP CARA UNTUK MENGATASI

Di zaman kegawatan ekonomi, cabaran terhadap kos perbelanjaan hidup semakin meningkat. Oleh itu kita sewajarnya mempunyai perancangan kewangan yang baik agar tidak terjerat dengan kemerosotan ekonomi sekiranya berlaku seperti kehilangan pekerjaan atau perniagaan tidak lagi berjalan dengan baik dan mengalami kerugian yang teruk. Sediakan payung sebelum hujan, pepatah ini perlu kita aplikasinya sebelum sesuatu yang […]

Views: 6
Read More >
Close
Top