Kategori: #MondayMotivation

BAGAIMANA NAK MENGURUSKAN EKONOMI DIRI SENDIRI.

Masalah pengurusan ekonomi diri sendiri ni banyak berlaku kepada mereka yang makan gaji ataupun kerja sendiri. Tak kisahlah berapa banyak pun pendapatan yang kita dapat tetapi kalau tak diuruskan dengan baik memang sesak nafaslah kan sebelum sampai hujung bulan. Bila dah tak cukup mulalah kita meminjam sana sini, berhutang sana sini untuk cukupkan keperluan kita. […]

Views: 2415
Read More >

MACAMANA NAK BUAT “DUIT GELI – GELI” SETIAP BULAN?

Anda tak cukup masa untuk buat kerja sambilan tetapi ingin tambah pendapatan? Walaupun peluang untuk tambah pendapatan terlalu banyak, faktor kekurangan masa menjadi salah satu penghalang utama. Namun, masih lagi ada cara untuk anda buat duit tambahan tanpa perlu bekerja sebenarnya. Caranya adalah dengan membuat business online, jadi dropship, agen dan macam – macam lagi. […]

Views: 3429
Read More >

BARU KELUAR PENJARA

Sepetang saya‘dimasukkan’ ke Penjara Pokok Sena, Kedah sempena program MDEC eUsahawan #YouCanDuit dengan kerjasama Jabatan Penjara Malaysia, 1001 kisah celahan lokap besi dapat saya dengar daripada lebih 2500 orang banduan di sana. Siapa sangka, meskipun mereka terasing daripada dunia luar, mereka tidak pernah putus harapan untuk kembali membina hidup yang lebih baik. Sepanjang 5 tahun […]

Views: 3346
Read More >

TAHNIAH ! UNIVERSITI YANG SUDAH MARA KE STAGE PERTAMA !

Debaran kian terasa siapakah akan mara ke peringkat seterusnya. VEST hampir ke stage pertama. Tahniah saya ucapkan batch pertama yang akan ke kelas VEST pada 19, 20, & 20 Mei ini adalah  MMU, UNIMAP, UUM, USM. Para peserta akan dilatih oleh coach yang berpengalaman selama 3 hari bertempat di universiti masing – masing. Mereka akan […]

Views: 1858
Read More >
Close
Top