Kategori: #MondayMotivation

PASSPORT MALAYSIA DI RANKING KE 5 PALING ‘BERPENGARUH’ DI DUNIA!

Kali ini, saya rasa berbesar hati untuk berkongsi tentang pasport – pasport yang berpengaruh di dunia.  Sebenarnya, cetusan idea untuk perkongsian kali ini bersumberkan pengalaman travel saya ke Negara orang. Kalau nak tahu, salah satu benda yang wajib bawa semasa travel especially untuk travel ke luar negara adalah pasport. Tapi kan, anda semua tahu tak […]

Views: 5894
Read More >

JANGAN JADI HAMBA MEDIA SOSIAL

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua, hah! Monday blues ke harini? Cuba buang jauh – jauh aura negative tu, mulakan harini ni dengan aura positif! Yeayy!! Bila fikiran positif, semua benda yang kita buat pon akan tidak bercelaru.. Sapa – sapa yang kat office tu, still Monday blues pergi ambil air mineral segelas dan minum. Tarik […]

Views: 22587
Read More >

KRISIS EKONOMI : 5 TIP CARA UNTUK MENGATASI

Di zaman kegawatan ekonomi, cabaran terhadap kos perbelanjaan hidup semakin meningkat. Oleh itu kita sewajarnya mempunyai perancangan kewangan yang baik agar tidak terjerat dengan kemerosotan ekonomi sekiranya berlaku seperti kehilangan pekerjaan atau perniagaan tidak lagi berjalan dengan baik dan mengalami kerugian yang teruk. Sediakan payung sebelum hujan, pepatah ini perlu kita aplikasinya sebelum sesuatu yang […]

Views: 25
Read More >

PEKERJA 7-ELEVEN DAKI EVEREST 6 KALI

  Lhakpa Sherpa dah daki Gunung Everest lebih daripada mana-mana perempuan yang ada kat muka bumi ni. Kalau kira dah dekat dengan 6 kali dia daki Everest yang dikagumi ramai tapi tak ramai orang kenal atau tahu pasal wanita hebat ni. Lagi mengkagumkan wanita Nepal ini juga adalah seorang ibu tunggal kepada 3 orang anak. […]

Views: 8832
Read More >
Close
Top