Kategori: Daily #hashtag

6 FAKTOR USAHAWAN SUSAH KEMBANGKAN PERNIAGAAN

Bertahun-tahun bisnes. Pelbagai strategi dan teknik telah digunapakai dalam bisnes tetapi mengapa bisnes tetap di tahap yang sama? Apa yang tidak kena dengan bisnes anda atau sebenarnya berpunca daripada anda sendiri? Sedar atau tidak ada ramai pemilik bisnes yang telah membuang masa dengan melakukan perkara berikut. Jom kita lihat apakah faktor-faktor itu! #1 Multitasking Walaupun […]

Views: 297
Read More >

CUACA PANAS 2019: LANGKAH BERJAGA – JAGA

Semalam, cuaca di Lembah Klang direkod sebagai antara antara yang paling panas, menurut jabatan Meteorologi Malaysia. Cuaca panas ini menyaksikan rata-rata warga kota sedar akan bahayanya strok haba. Jika suhu maksimum harian melebihi 37 darjah celsius hingga mencecah 40 darjah celsius sekurang-kurangnya untuk tiga hari berturut-turut, ia adalah tahap 2 gelombang haba iaitu ‘heatwave’. Sekitar […]

Views: 661
Read More >

LELAKI PEGANG SMARTPHONE DALAM LUKISAN 400 TAHUN LALU, WUJUDKAH MESIN MASA?

Sehingga kini, saintis masih cuba mengkaji sebarang kemungkinan mesin masa dicipta, walaupun kita tahu ia amat mustahil. Sebuah lukisan yang dilukis pada tahun 1937 oleh pelukis Itali, Umberto Romano, menunjukkan keadaan sekitar 400 tahun lalu, telah menimbulkan tanda tanya. Ini adalah kerana, pada lukisan tersebut, terpapar lukisan seorang lelaki sedang memegang telefon pintar. Walaupun ia […]

Views: 4456
Read More >

TRIP MENGGUNAKAN KERETA API DI ASIA, WAJIB KORANG CUBA!

Sebenarnya di Asia ni banyak tau tempat menarik yang kita boleh pergi lagi – lagi waktu cuti sekolah ni. Mesti korang dah plan awal – awal kan? Tapi takpe masih tak terlewat kalau korang nak pergi sebelum cuti sekolah berakhir ni. Kalini saya nak syorkan kepada korang semua kita try travel menggunakan kereta api. Haaa […]

Views: 571
Read More >
Close
Top