Kategori: #TuesdayTune

PERSONAL BRANDING SEBAGAI IMEJ DAN KREDIBILITI USAHAWAN

Kini perniagaan boleh dianggap sebagai satu kerjaya. Di sebalik perniagaan pasti ada individu yang dipanggil usahawan. Dalam perniagaan anda pasti tidak mahu hanya produk sahaja yang dikenali tetapi pengasasnya juga. Contohnya bila sebut sahaja AirAsia orang pasti sudah terbayang Dato’ Tony Fernandes. Personal branding penting untuk nama, imej, dan prestasi bisnes anda. Ini juga dapat memastikan […]

Views: 174
Read More >

6 TIPS BINA “NETWORKING”YANG BERKESAN UNTUK BUSINESS ANDA!

Tipulah kalau anda  seorang usahawan tapi tak tahu buat “networking”. Betul tak?  Rata – rata orang bisnes semuanya merasakan “networking” adalah perkara penting untuk mengembangkan perniagaan mereka,. Sesuatu bisnes tu, takkan maju sekiranya hanya melibatkan majikan, pekerja dan kitaran pelanggan yang sama. Malahan  Mark Zuckerberg sendiri turut mengumumkan antara tabiat baru yang dia hendak lakukan […]

Views: 1532
Read More >

TANDA – TANDA KURANG MINUM AIR KOSONG

Assalamualaikum Salam Syawal ke – 17, macamana sambutan kemeriahan hari raya korang semua? Mesti meriahkan, raya pertama di mana tahun ni? Di rumah mertua ke? Ke di kampung halaman sendiri?. Tahun ni saya beraya di Penang, beraya kampung halaman mak mertua di sana. Beraya di mana sekalipun, pastikan korang gembira bersama yang tersayang. Ha, sedar […]

Views: 4311
Read More >

NEGARA PALING CEPAT BERBUKA

Assalamualaikum…. Bila puasa – puasa ni, mesti korang berkira – kira bila nak berbuka kan? Sikit – sikit tengok jam.  Lagi – lagi yang kerja di office,  bila jam loceng rehat berbunyi tapi tersedar macam  dah pukul 5 petang, walhal baru pukul 1 petang. Haha Harini saya nak sharekan negara – negara yang paling cepat […]

Views: 6504
Read More >
Close
Top