Kategori: #WednesdayWisdom

8 JENIS REZEKI DARI ALLAH SWT

‘Rezeki Allah itu tak pernah salah alamat..’ Semoga Allah sentiasa limpahkan kita dengan rezeki zahir dan batin yang dapat membantu perjalanan kita menuju Allah. Aamiin   1. Rezeki Yang Telah Dijamin. ‎وَمَا مِن دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلَّا عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا وَيَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَمُسْتَوْدَعَهَا كُلٌّ فِي كِتَابٍ مُّبِينٍ “Tidak ada satu makhluk melatapun yang bergerak di […]

Views: 54
Read More >

5 SIKAP USAHAWAN GAGAL DALAM PERNIAGAAN

#1: WANG SYARIKAT = WANG PERIBADI Fahaman yang mengatakan bahawa wang syarikat adalah wang peribadi adalah salah sama sekali. Tindakan ini ibarat seperti anda mencuri wang syarikat sendiri. Syarikat dan individu merupakan dua entiti yang berbeza. Oleh itu, tindakan menggunakan wang syarikat untuk kepentingan peribadi mampu melumpuhkan perniagaan anda. Terdapat sesetengah usahawan berpendapat bahawa wang […]

Views: 336
Read More >

CUACA PANAS 2019: LANGKAH BERJAGA – JAGA

Semalam, cuaca di Lembah Klang direkod sebagai antara antara yang paling panas, menurut jabatan Meteorologi Malaysia. Cuaca panas ini menyaksikan rata-rata warga kota sedar akan bahayanya strok haba. Jika suhu maksimum harian melebihi 37 darjah celsius hingga mencecah 40 darjah celsius sekurang-kurangnya untuk tiga hari berturut-turut, ia adalah tahap 2 gelombang haba iaitu ‘heatwave’. Sekitar […]

Views: 601
Read More >

TRIP MENGGUNAKAN KERETA API DI ASIA, WAJIB KORANG CUBA!

Sebenarnya di Asia ni banyak tau tempat menarik yang kita boleh pergi lagi – lagi waktu cuti sekolah ni. Mesti korang dah plan awal – awal kan? Tapi takpe masih tak terlewat kalau korang nak pergi sebelum cuti sekolah berakhir ni. Kalini saya nak syorkan kepada korang semua kita try travel menggunakan kereta api. Haaa […]

Views: 522
Read More >
Close
Top