Kategori: #WednesdayWisdom

CUACA PANAS 2019: LANGKAH BERJAGA – JAGA

Semalam, cuaca di Lembah Klang direkod sebagai antara antara yang paling panas, menurut jabatan Meteorologi Malaysia. Cuaca panas ini menyaksikan rata-rata warga kota sedar akan bahayanya strok haba. Jika suhu maksimum harian melebihi 37 darjah celsius hingga mencecah 40 darjah celsius sekurang-kurangnya untuk tiga hari berturut-turut, ia adalah tahap 2 gelombang haba iaitu ‘heatwave’. Sekitar […]

Views: 487
Read More >

TRIP MENGGUNAKAN KERETA API DI ASIA, WAJIB KORANG CUBA!

Sebenarnya di Asia ni banyak tau tempat menarik yang kita boleh pergi lagi – lagi waktu cuti sekolah ni. Mesti korang dah plan awal – awal kan? Tapi takpe masih tak terlewat kalau korang nak pergi sebelum cuti sekolah berakhir ni. Kalini saya nak syorkan kepada korang semua kita try travel menggunakan kereta api. Haaa […]

Views: 440
Read More >

RANCANG PERBELANJAAN AWAL TAHUN ANDA DARI SEKARANG !

Assalamualaikum Semua ! Lagi beberapa minggu je lagi 2017 dah nak tinggalkan kita, pastinya 2018 tahun yang di nanti-nantikan oleh semua orang dengan azam dan semangat yang baru. Ha..sebut je tahun baru, bagi yang dah berkeluarga pastinya runsing dengan perbelanjaan awal tahun mereka. Mana taknya nak berbelanja untuk anak-anak masuk ke sekolah, baju sekolah baru, […]

Views: 2459
Read More >

APLIKASI PINTAR UNTUK PENGGUNA BIJAK

Kita sedia maklum pembeli masa kini gemar membeli belah secara atas talian. Malah barangan basah atau keperluan dapur juga boleh ditempah melalui laman sesawang. Pro untuk pengguna, kita hanya perlu menunggu di pintu rumah sahaja sesudah bayaran dibuat. Tapi kontranya, pilihan pasaraya atau premis yang menawarkan khidmat begitu masih terhad dan kita tidak dapat membuat […]

Views: 1521
Read More >
Close
Top