Kategori: #WednesdayWisdom

5 PERKARA BUAT ANDA TIDAK BERJAYA !

Assalamualaikum ! Hai , Apa khabar semua ! Mungkin anda sedar, dan mungkin anda tak sedar yang anda telah bazirkan perkara banyak perkara yang tak berfaedah dalam hidup anda. Tambahan lagi jika anda baru nak mula berniaga. Rugi kalau anda sia – siakan masa anda untuk perkara yang tak berfaedah ni. Sepatutnya, anda perlu penuhkan […]

Views: 7519
Read More >

“TEAM WORK” BANTU CAPAI KEJAYAAN

Assalamualaikum semua ! Hai apa khabar? Dah baca artikel lepas yang saya post berkenaan idea – idea pelik untuk berbisness? Haa,kalau  anda  belum baca lagi anda boleh terus ke link ni tau. ! https://fizoomar.com/lukisan-dua-warna-dijual-pada-harga-rm200-juta/3053 Harini saya nak sharekan sedikit tentang ilmu “Team Work”, ia berkait rapat dengan bisnes jugak, kalau anda seorang businessman, anda takkan Berjaya […]

Views: 5178
Read More >

LELAKI INI JADI JUTAWAN SETELAH MENJUAL “BATU PELIHARAAN”!

Menjual  batu sebagai haiwan peliharaan ! dengar seperti satu bahan jenaka, tetapi tahukah anda, si penjual batu ini menjadi jutawan setelah produk ciptaannya meletup – letup dan mendapat tempat di hati pelanggannya. ! Gary Ross Dahl berasal dari California, dia yang mengilhamkan hasil produknya sebagai “Pet Rock”  pada tahun 1970. Perniagaan beliau menjadikan hidupnya berubah […]

Views: 10536
Read More >

HARGA MINYAK NAIK?? 7 TIPS JIMAT UNTUK PENIAGA.

Belum redha isu kenaikan minyak bulan oktober haritu, bulan November ni kita di kejutkan lagi dengan kenaikan minyak kereta  Ron 95  dan diesel serta minyak masak yang melebihi 3kg. Disebabkan semua nak naik, secara tak langsung memberi kesan kepada peniaga dan pengusaha makanan.Hah..rilek – rilek, jangan cepat melenting, dalam situasi macam ni anda tak perlu […]

Views: 19471
Read More >
Close
Top