Kategori: daily share

PENGAJARAN UNTUK AKU NAIK GRAB CAR.

  KISAH MALAM TADI.. Ceritanya kete hantar pg service,so nk ke restoren naik lah GRAB CAR dr rmh nak ke Fizomawar kitchen.Tak jauh pun cuma tak sampi 10 km je. Bila request dr apps tu dptlah GRAB dan driver nya, keluar lah namanya ,YEE, owh ok Chineese, tgk tambang kat situ dlm RM 7 jer.so […]

Views: 749
Read More >

KE MANAKAH ZAKAT KITA?

“Sesungguhnya zakat itu hanyalah untuk orang-orang fakir, orang miskin, amil zakat, yang dilunakkan hatinya (muallaf), untuk (memerdekakan) hamba sahaya, untuk (membebaskan) orang yang berutang,untuk jalan Allah dan untuk orang yang sedang dalam perjalanan, sebagai kewajiban dari Allah.” Di dalam ayat al quran ini, jelas menunjukkan ada 8 golongan yang layak mendapat zakat, antara golongan yang […]

Views: 1488
Read More >

2011 – 2017 – NLKO DI HATI

Semalam hari Ahad yang terakhir saya bersama team dan program live talk show Nasi Lemak Kopi O di TV9 setelah 7 tahun bersama mereka.Hampir setiap hujung minggu terutamanya setiap Ahad,jam 7.00 pagi pasti terpacak di studio C, Sri Pentas,Damansara.Sudah pasti meniggalkan 1001 kenangan pahit dan manis bersama mereka.Pahitnya adalah sangat sedikit dalam proses mencari rezeki […]

Views: 15546
Read More >

DUNIA BAWAH AIR

71 % bumi kita diseluputi air. Hanya 29% je daratan kat bumi ni sebenarnya. Bagi golongan diver, mereka sebenarnya dah merasai pengalaman menjelajah kedua2 dunia. Pengalaman mengambil lesen diving bersama abg Mie dari Fauna Dive Centre Pulau Perhentian benar2 membuka mata saya utk bukan sahaja menikmati anugerah ciptaan Yang Maha Esa, tp juga dapat merasai […]

Views: 5256
Read More >
Close
Top