Kategori: Perniagaan & Pemasaran Online

7 CARA TACKLE PROSPEK JADI CUSTOMER

Hi semua…Kali ini saya nak kongsi tip-tip untuk buat sales dengan prospek. Bagi yang baru nak buat bisnes, maybe ada yang belum faham konsep prospek dan customer ni. Prospek ni sebenarnya adalah pelanggan kita yang berpotensi untuk beli produk kita. Kalau dah sekali beli, automatik dia jadi customer kita bukan lagi prospek. Jadi, camana nak […]

Views: 8370
Read More >

5P CARA FOC

ASSALAMUALAIKUM SEMUA. Alhamdulillah FOC nak share sikit, moga bermanfaat, the epic of 5p’s   PRODUCT  Dalam memulakan mana-mana perniagaan, semestinya kita akan tanya diri kita;- Aku nk jual apa ek? Jenis produk macamana? Jual produk orang boleh tak? Eh, ke nak buat servis je Jadi kenalpasti dululah, apa yg kita nk jual.. produk ke, service […]

Views: 6245
Read More >

5 Kes Salah Langkah Online Marketing. Ke #3 Teruk Sekali!

Awak: ‘Likes’ banyak, followers ramai, tapi sales kurang. Kenapa ya En. Fizo? Saya: Nak tahu? Jom scroll! 1. Copy Writing Kurang Menarik Saya tahu anda mahu kelihatan santai apabila menjual produk anda tetapi anda perlu ingat bahawa penulisan yang kurang professional menyebabkan prospek anda kurang yakin dengan produk yang anda jual. Cuba bandingkan gambar dibawah; […]

Views: 26722
Read More >

5 Manfaat Pemasaran Online. Yang Ke #5 Anda Pasti Tak Pernah Dengar

Peluang pemasaran online adalah sangat besar pada hari ini dan ianya seolah-olah menjadi trend dan platform utama dalam dunia perniagaan moden. Jika diperhatikan secara teliti, perniagaan online mula mendapat tempat dan bergerak secara aktif dan progresif di Malaysia sejak tahun 2005. Persoalannya, mengapa semakin ramai usahawan pada hari ini memilih platform perniagaan secara online? Jom […]

Views: 6810
Read More >
Close
Top