Kategori: Refleksi

TELEKUNG TANPA TALI – BY MUHAYYA MOMENTUM

Pernah pakai tak telekung yang tiada tali ?? zaman sekarang ni semua nak mudah dan cepat, kalau boleh tudung, baju semua nak yang simple dan selesa. lagi – lagi telekung untuk menghadap sang pencipta. Sebelum nak hantar ma saya mengerjakan umrah, saya mencari – cari juga telekung yang mudah dan selesa untuk orang seusia ma […]

Views: 692
Read More >

DOA UNTUK INDONESIA

Kejadian gempa dan bencana Tsunami yang berlaku di Bandar Palu dan Donggala, Pulau Sulawesi, Indonesia menarik perhatian saya, yang mana ribuan saudara sejiran kita terkorban dalam kejadian bencana itu. Sehingga kini, operasi mencari dan menyelamat mangsa masih diteruskan. Perkara yang betul – betul menyentuh hati saya apabila mengetahui masih ada lagi nyawa yang tertimbus di […]

Views: 1309
Read More >

MAK BAPAK SEGALA BAJET

ASSALAMUALAIKUM semua.. Dari petang semalam sehingga ke hari ni, dari meja koperat sampailah ke meja kedai kopi kaki lima.. bajet 2018 jadi antara tajuk bualan. Semua orang nak tahu, apa bahagian AKU dpt tahun depan?. So.. secara ringkasnya yg menjadi perhatian saya ada beberapa perkara.. INTERNATIONALE-ENTREPRENUERSHIP Tahun 2018, kerajaan terus memperkasakan bidang keusahawanan, terutama PKS […]

Views: 2288
Read More >

MANA HILANG ADAB KITA?

Saya nak share sikit luahan perasaan saya berdasarkan apa yang saya perhatikan sejak dua menjak ni. KOMEN. Baca je komen orang kat mana-mana platform media sosial, boleh menyirap. Sebab apa? TERLALU MELAMPAU! Tak kira isu. Kadang-kadang tu, isu kecil pun ada yang besarkan & tak mustahil ada yang akan menjurus kepada fitnah. TINGGI MANA ILMU […]

Views: 2234
Read More >
Close
Top