Gallery

SEMINAR START YOUR BUSINESS (SYB 2.0)

Pada 22 Mei yang lalu, Fizo Omar Channel dengan jayanya telah mengadakan seminar “Start Your Business 2.0” yang bertempat di Dewan Perdana MITI, Jalan Duta. Seminar ini menggabungkan 3 speaker hebat iaitu Sifu Fizo Omar, Sifu Jamal FBads dan Prof.Dr. Muhaya. Seminar ini diadakan bertujuan untuk mendidik orang ramai bagaimana untuk memulakan bisnes mereka sendiri dengan asas platform yang mantap. Seminar ini terbahagi kepada 3 modul iaitu sesi pagi bersama Fizo FOC, berbicara mengenai Strategi Dalam Bisnes dan Motivasi Keusahawanan. Sesi tengahari bersama Sifu Jamal mengupas dengan mendalam mengenai teknik pemasaran menggunakan media sosial Facebook. Sesi petang iaitu sesi terakhir adalah bersama dengan Prof.Dr. Muhaya yang berkongsi mengenai peri pentingnya menjadi usahawan bukan untuk sekadar jadi pendapatan di dunia tetapi untuk jadi bekalan modal kita di akhirat nanti. Berikut adalah momen-momen sekitar seminar.

IMG_0392

IMG_0425

Sesi pendaftaran bermula pada pukul 8 pagi tapi peserta dah mula datang seawal 7 pagi. Semangat betul diorang ni, ambik breakfast pun belum tapi sanggup tunggu nak beratur register untuk seminar.

 IMG_0404

Wristband untuk peserta SYB 2.o. Kitaorang pilih warna merah sebab sama dengan spirit para peserta yang merah membara nak datang seminar, belajar dengan sifu-sifu yang berpengalaman dan berbisnes dengan mantop!

IMG_0565

Habam MC kita yang hot, Nazsenseksi tengah brief kat peserta SYB 2.0 tentang aturcara perjalanan program.

IMG_0541

Tengah ngetest hadiah contest yang nak bagi kat peserta SYB 2.0 sat lagi…Vromm…vrommm…bestla yang dapat…tak nak pakai sendiri jual pun masyuk jugak…

IMG_0890

Exercise dulu seround…warm-up session dgn Habam MC. Lagu Hollywood, Bollywood, Arabwood and Dandutwood pun ada…jangan memain…energy semua nak make sure 200%…pagi-pagi kena dera workout badan, jangan ada yang lemau…kalau boleh kelip mata pun jangan…banyak ilmu sifu nak kongsi ni…

IMG_0621

Sesi 1: Bersama Sifu FOC berkongsi strategi bisnes yang berkesan.

 IMG_0775

IMG_0647

Walaupun berdiri lama, para peserta tekun mendengar perkongsian ilmu Sifu FOC.

IMG_0658

IMG_0650

Momen Sifu FOC berkongsi pengalaman jatuh bangun beliau dalam dunia perniagaan.

Sifu FOC: Aku kalah dalam menang

 IMG_0761

IMG_0735

Agak-agak kenapa diorang ni tersengih gembira? Apa yang Sifu FOC cakap tu??

IMG_0667

Tekun menuntut ilmu.

IMG_0813

Sesi 2: Bersama Sifu Jamal FBads, belajar cara nak buat marketing gempak pakai Facebook.

IMG_0584

Best kan? Tak rugi  datang…

IMG_0919

Sesi 3: Bersama Prof.Dr.Muhaya yang mencuci hati peserta SBY 2.0 untuk perbetulkan niat jadi usahawan, agar jadi bukan sekadar usahawan dunia tapi usahawan akhirat. Habis kena basuh depa ni… Alhamdulillah, moga niat nak kaya dan berjaya diredhai Allah.

IMG_0561

Tak habes energy diorang ni…sambung seminar sampai esok pun tahan ni…

IMG_0587

SYB 2.0 BEST!!!

IMG_0800

Habam NazSenseksi bergambar bersama pemenang…Best woooo hakak ni dapat hadiah tiket flight…nanti da penat berbisnes bolehla travel plak dengan F.O.C (free of charge). Jauh akak ni datang dari Sarawak…Terima kasih sanggup naik belon terbang jumpa kitak 🙂

IMG_0470

Gambar kenangan datang Seminar SYB 2.0…Demam pun pakat maghi belako adek kakok.

IMG_0729

Rakan artis yang datang memberi sokongan. Thanks a million!

IMG_0997

Alhamdulillah…berakhirnya seminar SYB 2.0 dengan jayanya. Allah je tahu betapa kami bersyukur dengan kejayaan program anjuran F.O.C ni…berhempas pulas saya dan team berkerja untuk memberikan yang terbaik kepada peserta SYB 2.0 yang sanggup datang dari seluruh pelosok Malaysia. Kami dari Team FOC mengucapkan jutaan terima kepada anda semua yang hadir untuk memulakan bisnes anda dengan mantap. Jangan lupa, sentiasa betulkan niat, buat kerana Allah Taála. Kejar akhirat, dunia dapat sekali. Teruskan berusaha, Carpe Diem!  Insha-allah. Yang dah tepilih untuk Fizo Omar Coaching tu tahniah! Semoga kaya dan berjaya. Jumpa lagi next seminar, kami akan turun padang untuk berkongsi ilmu dengan peserta baru di negeri Kelantan, Kedah, Johor dan Sabah. Follow us and keep updated OK? Bye!!!

 

MJII FESTIVAL 2016 SEMPENA SAMBUTAN 50 TAHUN BERSAMA MARA

IMG_9327 IMG_9322

IMG_9317 IMG_9301 IMG_9289 IMG_9249 IMG_9229 IMG_9137 IMG_9086

Close
Top