LUKISAN DUA WARNA DIJUAL PADA HARGA RM200 JUTA

Assalamualaikum

Hai, apa khabar semua ? pernah tak anda terbaca bisness tak masuk akal, tapi dengan bisness tu dapat pulangan yang lumayan.

Anda yang baru nak buat bisness ni, mesti anda peningkan, “nak buat bisnes apa eh? Nak jual ape eh? Susahla bisness ni.”

Anda tahu tak? Hanya memerlukan idea kreatif yang anda miliki, anda boleh menjadikan ia sebagai bisness yang mendapat pulangan yang lumayan.

Bisness ni, tak semestinya perlu ada modal banyak, tunggu anda jadi kaya baru boleh bisness, cuma idea yang menarik sahaja, anda boleh menjual idea anda dengan beribu – ribu ringgit.

Haaa, sebagai contoh yang saya boleh bagi kat sini, adalah seorang pelukis terkenal menjual hasil seninya dengan harga RM200 juta. Kalau di ikutkan logik akal memang tak masuk akal.

Kenapa dikritik??

Sebab lukisan beliau hanya mempunyai dua warna sahaja iaitu biru dan kuning, dan harga jualan lukisan tersebut sangatlah tinggi, sehinggakan lukisan ini juga mendapat kritikan hebat dari nitizen kerana harganya. Lukisan yang dihasil kan oleh Rothko, seorang pelukis terkenal yang paling berjaya ini telah siap dilukis pada tahun 1954.

Mungkin bagi berjiwa seni akan menilai lukisan ini sangat bermakna pada mereka.

Memandangkan Rothko seorang yang terkenal dan menjadi inspirasi ramai, maka tak peliklah harga lukisan itu dijual pada harga yang sangat tinggi.

Difahamkan, lukisan Rothko akan menjadi lebih bernilai di masa depan.

Haaa, Nampak tak? dalam dunia teknologi tanpa sempadan ni, korang hanya perlu berbekalkan idea yang kreatif sahaja untuk membuat bisnes – bisnes yang menarik dan mudah menackle hati pelangan.

 

pssst : Psst : Ada berita baik untuk follower Fizo Omar, kami akan “sponsor” 30 tiket untuk ke seminar Start Your Business di Melaka pada 26 Februari 2017, DENGAR BAIK2 30 ORANG JE OK , taknak banyak2, untuk yang serious sahaja nak buat business.. korang boleh whatsap number ni 013 687 4419 atau isi form di bawah ini. korang akan terus dapat e-Tiket Free.

 

 




Komen Anda?

Close
Top