MACAMANA NAK BUAT “DUIT GELI – GELI” SETIAP BULAN?

Anda tak cukup masa untuk buat kerja sambilan tetapi ingin tambah pendapatan? Walaupun peluang untuk tambah pendapatan terlalu banyak, faktor kekurangan masa menjadi salah satu penghalang utama.

Namun, masih lagi ada cara untuk anda buat duit tambahan tanpa perlu bekerja sebenarnya. Caranya adalah dengan membuat business online, jadi dropship, agen dan macam – macam lagi.

Mesti korang dah rasa macam “chlice” dengan business online yang “hard selling”kan?  Tapi sebernarnya kalau selari dengan teknik yang betul pastinya boleh buat duit geli – geli untuk pendapatan bulanan akan mudah di buat.

Macamana nak buat duit geli geli setiap bulan ni?

1) Menjadi dropship produk

Menjadi dropship kepada mana – mana produk tidak perlu menggunakan modal yang besar. Dengan duit yang sedikit kita boleh menjadi dropship dan menjual produk. Dropship kebiasaannya ramai pelajar universiti buat sebagai side income. Senang dah mudah scroll – scroll dapat duit. Setel ! tapi kene ada teknik yang betul.

2) Menjadi Agen produk

Menjadi agen pun bagus sebenarnya, sangat berbaloi kepada sesiapa yang nak buat duit geli – geli setiap bulan. Kebiasaanya untuk menjadi agen perlu modal yang besar, tapi tidak terlalu besar sebenarnya, agen sesuai untuk mereka yang sudah bekerja yang mempunyai pendapatan tetap setiap bulan dan ingin mencari duit geli – geli setiap bulan. Pecayakah anda duit geli – geli menjadi agen boleh menampung kos perbelanjaan anda setiap bulan. Silap – silap haribulan duit gaji anda boleh buat saving bulanan. Tapi perlu juga kepada teknik yang betul.

3) Blogging

Yes. Blogger. Jangan pandang rendah pada blog. Zaman sekarang zaman sosial media. Orang dah jarang baca surat khabar sebab boleh baca free dalam web such as NST(NewStraitsTimes), Metro, Berita Harian…
And yes, even blogger amatur pun boleh jana income dalam rm100 seminggu hanya dengan menulis tips tips, resepi, or kehidupan peribadi anda hanya dalam blog.
Dan anda boleh  juga menjana income dengan meletakkan iklan iklan yang telah disewa tapak di blog.

4) Menulis Article

Article. Kalau rajin, pergi kat satu satu web majalah such as wanita or muslimteens, cari email majalah tersebut. Buat article yang ada kena mengena dengan majalah tu.
Jangan pulak majalah tu majalah anamuslim, awak buat article macam majalah VOGUE.Sekali artikel disiarkan, atas budi bicara editor majalah tersebut we can get RM200 per article.

 

Banyak kan cara buat duit geli – geli setiap bulan ?
Actually, there’s many ways nak buat side income ni. Antara nak dengan tak nak je.
Dan semua tips di atas berdasarkan pengalaman sendiri saya sendiri. Serious anda pun boleh buat !
Don’t ever create LIMITATIONS guys. just Don’t! 

Psst : Kalau korang nak ilmu yang lebih mantap lagi, jom sertai kami di Seminar Start Your Business di UMK pengkalan Chepa Kelantan. bagaimana nak mendaftar ? sila ikuti langkah ini

UNTUK MENDAFTAR <nama><no ic><email>Hantar ke  013-687 4419

UNTUK MENDAFTAR<nama><no ic><email> Hantar ke  013-687 4419

UNTUK MENDAFTAR<nama><no ic><email> Hantar ke  013-687 4419

 

 

 

 

Komen Anda?

Close
Top