OLIMPIK RIO : BERAPA NILAI REWARD KEPADA ATLET DI SETIAP NEGARA?

salam Olimpik Rio 2016, kepada semua, hah macamne energy sukan korang semua? dah membara – bara ke? dengan kejayaan demi kejayaan atlet malaysia di Olimpik Rio harini. Kita juga berdoa agar para atlet malaysia di Olimpik Rio boleh lagi merangkul emas untuk perlawanan sukan yang seterusnya.

Harini saya nak cerita nak sharekan kat korang semua, reward yang atlet dari setiap negara akan dapat. Tahu tak korang semua??, atlet Olimpik dari negara-negara yang berbeza, mereka  bersaing untuk maruah, kehormatan dan kebanggaan negara  mereka, So para atlet ini  akan di beri ganjaran ataupun intensif  di atas kejayaan dan  kerja keras mereka, terutamanya jika mereka merangkul  medal emas di Olimpik.

Pelbagai insentif , ganjaran wang tunai juga berbeza dari setiap Negara, ada negara memberikan bonus yang lumayan dan ada juga tidak memberikan apa – apa ganjaran kepada juara mereka.

Jom kita tengok berapa banyak ganjaran wang tunai yang para atlet olimpik di setiap Negara akan dapat jika mereka merangkul emas, perak dan gangsa di olimpik rio tahun ini.

satu

 

13

14

 

Walau bagaimanapun, Great Britain tidak anugerah atlet mereka apa-apa wang. Sebaliknya, para atlet mereka akan di kenang dalam sejarah negara mereka dan akan mengabadikan wajah atlet mereka di setem, tetapi mereka boleh menerima kontrak penajaan bernilai lebih daripada kebanyakan negara-negara berpendapatan tinggi.

Apa-apa pun, marilah kita doakan yang terbaik untuk atlet-atlet yang mewakili kontijen Malaysia. Majulah sukan untuk negara.

 

P/s: Kepada yang berminat nak belajar rahsia strategi bisnes yang akan bantu anda bagaimana nak mulakan bisnes dengan ilmu yang WOW! dan juga untuk majukan bisnes anda yang sedia ada , saya dan team saya akan mengadakan jelajah seminar “Start Your Business” di Kedah, Kelantan, Johor dan Sabah bermula bulan Ogos ini. Sila layari link website di bawah untuk maklumat lanjut. Jumpa kat sana!

http://fizoomar.com/seminarsyb2016

Komen Anda?

Close
Top