5 TIP MUDAH UNTUK TAHU GAJI ANDA CUKUP ATAU TIDAK

Assalamualaikum Hai semua… Bila sebut pasal gaji je, mesti semua berkira – kira setiap bulan samada gaji cukup ke tidak sampai hujung bulan. Yelah mana taknya setiap bulan perlu membayar pelbagai hutang  utiliti, hutang kereta, hutang peribadi dan pelbagai lagi. Sebab itulah ramai di kalangan kita mengambil insiatif untuk menambah pendapatan di samping mempunyai pendapatan […]

Views: 2420
Read More >

TANDA – TANDA KURANG MINUM AIR KOSONG

Assalamualaikum Salam Syawal ke – 17, macamana sambutan kemeriahan hari raya korang semua? Mesti meriahkan, raya pertama di mana tahun ni? Di rumah mertua ke? Ke di kampung halaman sendiri?. Tahun ni saya beraya di Penang, beraya kampung halaman mak mertua di sana. Beraya di mana sekalipun, pastikan korang gembira bersama yang tersayang. Ha, sedar […]

Views: 3394
Read More >

PENGAJARAN UNTUK AKU NAIK GRAB CAR.

  KISAH MALAM TADI.. Ceritanya kete hantar pg service,so nk ke restoren naik lah GRAB CAR dr rmh nak ke Fizomawar kitchen.Tak jauh pun cuma tak sampi 10 km je. Bila request dr apps tu dptlah GRAB dan driver nya, keluar lah namanya ,YEE, owh ok Chineese, tgk tambang kat situ dlm RM 7 jer.so […]

Views: 749
Read More >

KE MANAKAH ZAKAT KITA?

“Sesungguhnya zakat itu hanyalah untuk orang-orang fakir, orang miskin, amil zakat, yang dilunakkan hatinya (muallaf), untuk (memerdekakan) hamba sahaya, untuk (membebaskan) orang yang berutang,untuk jalan Allah dan untuk orang yang sedang dalam perjalanan, sebagai kewajiban dari Allah.” Di dalam ayat al quran ini, jelas menunjukkan ada 8 golongan yang layak mendapat zakat, antara golongan yang […]

Views: 1488
Read More >
Close
Top