LELAKI PEGANG SMARTPHONE DALAM LUKISAN 400 TAHUN LALU, WUJUDKAH MESIN MASA?

Sehingga kini, saintis masih cuba mengkaji sebarang kemungkinan mesin masa dicipta, walaupun kita tahu ia amat mustahil. Sebuah lukisan yang dilukis pada tahun 1937 oleh pelukis Itali, Umberto Romano, menunjukkan keadaan sekitar 400 tahun lalu, telah menimbulkan tanda tanya. Ini adalah kerana, pada lukisan tersebut, terpapar lukisan seorang lelaki sedang memegang telefon pintar. Walaupun ia […]

Views: 4340
Read More >

TELEKUNG TANPA TALI – BY MUHAYYA MOMENTUM

Pernah pakai tak telekung yang tiada tali ?? zaman sekarang ni semua nak mudah dan cepat, kalau boleh tudung, baju semua nak yang simple dan selesa. lagi – lagi telekung untuk menghadap sang pencipta. Sebelum nak hantar ma saya mengerjakan umrah, saya mencari – cari juga telekung yang mudah dan selesa untuk orang seusia ma […]

Views: 534
Read More >

TRIP MENGGUNAKAN KERETA API DI ASIA, WAJIB KORANG CUBA!

Sebenarnya di Asia ni banyak tau tempat menarik yang kita boleh pergi lagi – lagi waktu cuti sekolah ni. Mesti korang dah plan awal – awal kan? Tapi takpe masih tak terlewat kalau korang nak pergi sebelum cuti sekolah berakhir ni. Kalini saya nak syorkan kepada korang semua kita try travel menggunakan kereta api. Haaa […]

Views: 474
Read More >

NASI KERABU BOLEH KURANGKAN MASALAH HILANG INGATAN

Bagi peminat nasi kerabu korang perlu tahu fakta ini! Nasi kerabu adalah makanan tradisional di daerah Pantai Timur terutamanya di Terengganu dan Kelantan. Pastinya setiap pagi korang akan jumpa nasi kerabu sebagai sarapan pagi! Korang perlu tahu warna biru pada nasi kerabu menggunakan bunga telang sebagai pewarna. Bunga telang menurut nama spesifiknya adalah butterfly-pea (Clitoria ternatea). […]

Views: 669
Read More >
Close
Top