DUIT HANTARAN : antara Cinta, Adat dan ‘Apa orang kata?’..

ASSALAMUALAIKUM.. Apa khabar semua..? Lepas makan tadi, suasana dalam office FOC gamat & panas.. dh mcm fenomena equinoks. Semua dek kerana soalan kepada team FOC (majoritinya masih kaum hawa) isunya.. ‘kalau korang nanti kahwin, hantaran RM15,000.00 tu korang tak rasa mahal sgt ke?.  Maka, terlontarlah hujah-hujah dari team kami. Miss Ili;- Kene lah hantaran mcm […]

Views: 2234
Read More >

“Saya bertindak ketika kamu memerhati.” | JACK MA ALIBABA.COM

    Nasihat yang Terbaik dari orang paling kaya di China.. Jack Ma Pengasas www.alibaba.com Jack Ma berkata, “Tolong beritahu anak-anak kamu bahawa dunia berubah setiap hari dan tiada sesiapa akan menunggu bila masa sudah berlalu. Bila pemetik api dicipta, mancis perlahan-lahan lenyap. Bila kalkulator dicipta, abakus juga menghilang. Bila kamera digital direka, jualan negatif […]

Views: 45267
Read More >

FENOMENA ‘EQUINOX’ PENYEBAB CUACA PANAS DI MALAYSIA.

Pemanasan global atau fenomena ekuinoks berlaku sebanyak dua kali setiap tahun iaitu setiap bulan Mac dan September, yang mana, matahari berada tepat di atas garisan Khatulistiwa dengan suhu paling panas terutamanya di Semenanjung. Bumi berputar mengelilingi matahari dengan posisi yang sedikit miring, sekitar 23.5° terhadap bidang lintasannya yang dikenal sebagai ekliptik. Akibatnya, sinaran matahari tidak […]

Views: 5513
Read More >

THANK YOU SARAWAK | FIZO OMAR

2 HARI DI SARAWAK Seronok betul saya ke sarawak kali ini.Walaupun sebelum ini dah banyak kali saya ke sana terutamanya kuching.Tapi kali ini banyak sangat pengalaman yang baru saya dapat untuk trip  2 hari ke kuching,miri dan lawas.YAng best nya orang serawak ni memang sangat baik dan friendly dahtu ‘kacak’ pulak kan. Sempat la saya belajar […]

Views: 9625
Read More >
Close
Top